Kenteken Oldtimer tractor

Heb je een oldtimer tractor, lees verder!

Vanaf 1 januari 2021 geldt er een registratieplicht voor alle oldtimer tractoren die sneller rijden dan 6 kilometer per uur. Rijd je oldtimer tractor sneller dan 25 kilometer per uur dan krijg je een kenteken, dit kenteken monteer je achter op de tractor. Heb je al een grensverkeer kenteken dan kun je het huidige kenteken laten zitten maar ook dan dien je de tractor te registreren.

Registreer je oldtimer tractor nog in 2021, dit bespaart veel extra kosten!

Kosten Registratie en kenteken Oldtimer tractor aanvragen

Online registreren bij het RDW kost 18,- (in 2021) Na 2021 moet je bij registratie de oldtimer tractor ook laten keuren. De keuringskosten zullen gaan oplopen. Het keuren van de tractor brengt ook nog aanvullende kosten met zich mee, denk aan vervoer naar zo’n RDW keuringsstation. Daarnaast kan het ook nog gebeuren dat je oldtimer tractor wordt afgekeurd zodat je aanpassingen moet doen aan je oldtimer tractor.  Heb je een GV kenteken? Het registreren van een tractor is iets goedkoper omdat je geen nieuwe kentekenplaat hoeft aan te vragen.

VIN niet leesbaar of niet aanwezig

Dit is een vervelend probleem, wij horen dit vaak van eigenaren van oldtimer tractoren. Het VIN wordt ook wel chassisnummer of framenummer genoemd. In het geval dat het Voertuig Identificatie Nummer gewoonweg niet te vinden is neem in dat geval contact op met het RDW. Als het VIN niet te achterhalen is, wordt deze er opnieuw ingeslagen. Hiervoor moet u helaas wel een afspraak maken met een RDW keuringsstation. Het identiteitsonderzoek kost € 44,50 en ook het (her) inslaan van het VIN kost € 44,50.

Verzekeringsplicht na registratie en kenteken oldtimer tractor

kosten verzekering

Net als bij een auto of een bromfiets heb je dus vanaf nu ook verzekeringsplicht voor de tractor. Voor een oldtimer tractor is het lastig zoeken naar een verzekeraar. Wil je het graag snel en voordelig regelen dan kan je bij ons wel terecht. Een oldtimer tractor kost € 78,65 per jaar. Eenmalig wordt er € 7,50 poliskosten in rekening gebracht. Een hobbytractor kost € 130,- per jaar, inclusief assurantiebelasting en geen poliskosten.

Een oldtimer tractor mag je beperkt gebruiken, verzekerd is ritjes en het bezoeken van evenementen. Met een hobbytractor kun je meer doen, klusjes zijn gedekt en rijden met een kar ook. Let dus goed op welke verzekering je nodig hebt.

8 reacties

 1. Anita ten Dolle van den Berg op zegt:

  dag,
  vraag,
  achter onze oldtimer tractor gaat regelmatig een zgan kleine hele veilige huifkar mee waarin onze huisgenoten zitten bij een tocht.
  is dit span samen te verzekeren?
  graag lezen wij van u.

 2. Jan Withagen op zegt:

  Misschien interessant om te weten:
  op de RDW website heb ik de check gedaan: voor een 1-assige tractor is geen registratie nodig.
  Maar ik heb er een aanhanger (max 750 kg) aan gekoppeld en rijd daarmee soms op de openbare weg.
  Zojuist RDW gebeld of er dan wél een registratie nodig is: dit is niet het geval, zolang het een aanhanger is van max. 750 kg Die heeft namelijk ook geen kenteken plicht.

 3. Cor van Wijk op zegt:

  Een oldtimer heeft wel een typeplaatje maar geen ingeslagen nummer in het chassis.
  Is het uploaden van het typeplaatje voldoende bij RDW?
  Of moet het nummer op het typeplaatje opnieuw worden ingeslagen.

 4. frans keurhorst op zegt:

  f keurhorst vraagt
  ik vraag een kenteken aan kan dan toch niet kenteken invullen? KAN OOK NIET INTERNET BANKIEREN
  maar wel uitschrijven via regiobank kunt u mij helpen? ik heb DigiD aangevraagt maar nu lukt het mij nog niet!
  hopelijk heeft u raad!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Home Kenteken Oldtimer tractor