Kenteken Oldtimer tractor

Heb je een oldtimer tractor, lees de tekst hieronder.

Vanaf 1 januari 2021 geldt er een registratieplicht voor alle oldtimer tractoren die sneller rijden dan 6 kilometer per uur. Rijdt je oldtimer tractor sneller dan 25 kilometer per uur dan krijg je een kenteken, dit kenteken monteer je achter op de tractor. Heb je al een grensverkeer kenteken dan kun je het huidige kenteken laten zitten. De oldtimer tractor rijdt in de regel niet harder dan 25 km. per uur. Er zullen niet veel oldtimer tractoren met een kenteken rond gaan rijden.

Kosten Registratie en kenteken Oldtimer tractor aanvragen

Online registreren bij het RDW kost 18,- (in 2021) Na 2021 moet je bij registratie de oldtimer tractor ook laten keuren. Dit keuren kost 51,10. Dat keuren brengt ook nog aanvullende kosten met zich mee, denk aan vervoer naar zo’n RDW keuringsstation. Daarnaast  kan het ook nog gebeuren dat je oldtimer tractor wordt afgekeurd zodat je aanpassingen moet doen aan je oldtimer tractor.  Heb je een GV kenteken? Dan heb je mazzel. Het registreren met een grens verkeer kenteken kost in dat geval maar € 10,40.

VIN niet leesbaar of niet aanwezig

Dit is een vervelend probleem, wij horen dit vaak van eigenaren van oldtimer tractoren. Het VIN wordt ook wel chassisnummer of framenummer genoemd. In het geval dat het Voertuig Identificatie Nummer gewoonweg niet te vinden is neem in dat geval contact op met het RDW. Als het VIN niet te achterhalen is, wordt deze er opnieuw ingeslagen. Hiervoor moet u helaas wel een afspraak maken met een RDW keuringsstation. Het identiteitsonderzoek kost € 44,50 en ook het (her) inslaan van het VIN kost € 44,50.

Verzekeringsplicht na registratie en kenteken oldtimer tractor

kosten verzekering

Net als bij een auto of een bromfiets heb je dus vanaf nu ook verzekeringsplicht voor de tractor. Voor een oldtimer tractor is het lastig zoeken naar een verzekeraar. Wil je het graag snel en voordelig regelen dan kan je bij ons wel terecht. Een oldtimer tractor kost € 78,65 per jaar. Je hebt eenmalig 10,- poliskosten. Een hobbytractor kost € 130,- per jaar. (inclusief assurantiebelasting)

Een oldtimer tractor mag je beperkt gebruiken, verzekerd is ritjes en het bezoeken van evenementen. Met een hobbytractor kun je meer doen, klusjes zijn gedekt en rijden met een kar ook. Let dus goed op welke verzekering je kiest.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Home Kenteken Oldtimer tractor