Aanpassing WAM

Rijd je met een tractor, heftruck of ander landbouwvoertuig? Dan is deze update voor jou! Sinds begin dit jaar gelden er nieuwe regels voor de WAM (Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen). En die regels kunnen zomaar eens gevolgen hebben voor jouw verzekeringssituatie.

Landbouwvoertuigen: verzekeringsplicht aangescherpt!

De verzekering van landbouwvoertuigen was altijd al cruciaal, maar recente aanpassingen hebben de regels nóg strenger gemaakt. Vroeger volstond een WA-verzekering voor aansprakelijkheid, met name gericht op deelname aan het verkeer. Voertuigen die zelden of nooit de openbare weg opgingen, zoals heftrucks en elektrische palletwagens, vielen vaak buiten de boot wat betreft de verzekeringsplicht. Ook voor tractoren die uitsluitend op eigen terrein werden ingezet, werd er soms een oogje dichtgeknepen.

Wat is er veranderd?

De regels zijn aangescherpt. Alle landbouwvoertuigen, ongeacht hun gebruik, moeten nu verzekerd zijn. Dit geldt zelfs voor voertuigen die zich op eigen terrein bevinden of stilstaan. De boete voor het niet naleven van deze verplichting is fors: € 400,-.

De misvatting: stilstaande voertuigen hoeven niet verzekerd te zijn

Dit is een hardnekkig misverstand! Landbouwvoertuigen of werkmaterieel, zijn verzekeringsplichtig, ongeacht of het gekentekende voertuig stilstaat.

AVB biedt geen dekking

De recente wijzigingen in de verzekeringsplicht en de WAM-regels voor landbouwvoertuigen laten zien hoe belangrijk een goede verzekering voor je voertuig is. De aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) biedt geen dekking voor schade door motorrijtuigen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Wij zorgen ervoor dat je voldoet aan de WAM verzekeringsplicht en we doen je een vrijblijvend voorstel.

Tijd voor actie!

Maak je geen zorgen, wij helpen je graag met het vinden van de juiste verzekering voor jouw landbouwvoertuig. Jouw oldtimer tractor verzekeren kan vanaf € 65,- per jaar. Bereken je premie of bel ons, dan weet je meteen wat de verzekering kost.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Home Aanpassing WAM