Heftruck verzekering

Is een heftruck verzekering nodig?

Premie heftruck

Je hebt het misschien wel eens voorbij zien komen in de krant, ongelukken met heftrucks. Een onderneming doet er alles aan om zo veilig mogelijk te werken, helaas komen ongelukken nog steeds voor met heftrucks, het blijft mensenwerk. Een heftruck verzekeren is daarom zeker een must.

Heftruck verzekering voor particulieren

Ook particulieren schaffen dikwijls een heftruck aan. Wij mogen sinds kort ook een heftruck voor particulieren aanbieden. Het gebruik van de heftruck is hobbymatig, agrarisch of hieraan verwant. Bijvoorbeeld het zorgen voor dieren, gebruik in de tuin of een stukje land rondom het huis.

Heftruck verzekeren in het bedrijf

Veel ondernemers verzekeren hun heftruck niet omdat ze denken dat ongelukken op eigen terrein niet vaak voorkomen. Echter het blijkt dat er meer dan 150 ernstige vorkheftruck ongelukken per jaar plaats vinden op de werkvloer, soms met letsel.

Als je op de openbare weg rijdt met een heftruck heb je een verzekeringsplicht. Dat weten de meeste mensen. Wat soms niet duidelijk is, is dat ook eigen terreinen die bereikbaar zijn voor verkeer gelijk gesteld worden aan de openbare weg, zoals een erf of parkeerplaats.

Veel bedrijven gebruiken de heftruck alleen op eigen terrein bijvoorbeeld in een loods of magazijn. Schade door een heftruck is niet gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering van het bedrijf. Dit komt omdat schade door een motorvoertuig is uitgesloten op de aansprakelijkheidsverzekering. Wil je dit risico niet lopen dan zul je de heftruck voor minimaal WA dekking moeten verzekeren.

De schade aan de heftruck zelf is meestal niet het grootste probleem. Hou vooral rekening met het volgende; Bij het oplopen van schade kan het slachtoffer jou als ondernemer aansprakelijk stellen. Dit kan flink in de papieren lopen bij een schadegeval met letsel. Als een werknemers een lange tijd niet kan werken kan dit betekenen dat er een forse claim ingediend wordt bij de werkgever.

Let op: schade van de bestuurder van de heftruck, is niet verzekerd op de WA heftruck verzekering. Sluit altijd de SVI (Schade Verzekerden Inzittenden) bij. Dit kun je aangeven op het aanvraagformulier.

Een heftruck verzekeren kun je online regelen. Bereken de premie en sluit de heftruckverzekering daarna af.

Premie heftruck

De verzekering is geldig in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.

Aanvraag heftruck

Eigen risico heftruckverzekering

De heftruck verzekering heeft geen eigen risico. Alleen bij volledig Casco heb je een eigen risico van € 100,- voor schade aan de eigen heftruck. De verzekerde bedragen voor aansprakelijkheid zijn: € 6.070.000 voor personenschade en € 2.500.000 voor zaakschade.  Schade aan eigen gebouwen kun je meeverzekeren tegen een toeslag van € 20,-, hier geldt een eigen risico van € 225,-

De cascoverzekering is alleen mogelijk bij heftrucks tot 12 jaar oud.

Home Heftruck verzekering