Heftruck verzekering

Heb je een heftruck verzekering nodig?

Premie heftruck

Je hebt het misschien wel eens voorbij zien komen in kranten zoals het AD of NRC, ongelukken met heftrucks. Er gebeuren meer ongelukken met heftrucks dan je zou denken. Stel je voor dat het jou overkomt.

Veel ondernemers verzekeren hun heftruck niet omdat ze denken dat ongelukken op eigen terrein niet vaak voorkomen. Echter het blijkt dat er meer dan 150 ernstige vorkheftruck ongelukken per jaar plaats vinden op de werkvloer, soms met letsel.

Als je op de openbare weg rijdt met een heftruck ben je verplicht deze te verzekeren. Wat mensen vaak niet weten is dat ook eigen terreinen die bereikbaar zijn voor verkeer gelijk gesteld worden aan de openbare weg, zoals een erf of parkeerplaats.

Veel bedrijven gebruiken de heftruck alleen op eigen terrein bijvoorbeeld in een loods of magazijn. Schade door een heftruck is niet gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering van het bedrijf. Dit komt omdat schade door een motorvoertuig is uitgesloten op de aansprakelijkheidsverzekering. Wil je dit risico niet lopen dan zul je de heftruck voor minimaal WA dekking moeten verzekeren.

De schade aan de heftruck zelf is meestal niet het grootste probleem. Hou vooral rekening met het volgende; Bij het oplopen van schade kan het slachtoffer jou als ondernemer aansprakelijk stellen. Dit kan flink in de papieren lopen bij een schadegeval met letsel. Als één van je werknemers een lange tijd niet kan werken kan dit betekenen dat er een forse claim ingediend wordt bij de werkgever.

Let op: schade van de bestuurder van de heftruck, is niet verzekerd op de WA heftruck verzekering. Sluit altijd de SVI (Schade Verzekerden Inzittenden) bij. Dit kun je aangeven op het aanvraagformulier.

De heftruck verzekering kun je online bereken en aanvragen.

Premie heftruck

De verzekering is geldig in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.

Aanvraag heftruck

De heftruck verzekering heeft geen eigen risico. De verzekerde bedragen voor aansprakelijkheid zijn: € 6.070.000 voor personenschade en € 2.500.000 voor zaakschade.  Schade aan eigen voertuigen en gebouwen is meeverzekerd tot een bedrag van € 50.000, hier geldt wel een eigen risico van € 225,-

De cascoverzekering is alleen mogelijk bij heftrucks tot 12 jaar oud.

heftruck verzekeren

* De premie is per jaar, exclusief 21% assurantiebelasting, geen poliskosten.

Home Heftruck verzekering