Hoogwerker verzekeren

Particulier een hoogwerker verzekeren?

We krijgen regelmatig een premieverzoek voor een verzekering van een hoogwerker. Wij vragen hiervoor een offerte aan bij onze verzekeraar. De premie is afhankelijk van het gebruik en waarvoor je een hoogwerker of verreiker gebruikt. Ook particulieren hebben soms een verreiker in bezit. Dit voertuig is behoorlijk handig als je hoge bomen hebt, een hoog huis of een stukje land hebt.

We mogen een mooi tarief aanbieden als het gebruik hobbymatig is of gerelateerd aan agrarisch gebruik. Denk aan verzorging van dieren of gebruik in de tuin of het bewerken van een stukje land.

Kenteken hoogwerker

Sinds januari 2022 moeten alle voertuigen geregistreerd zijn bij het RDW. Er zijn nog steeds voertuigen onverzekerd, heb je nog geen verzekering geregeld, ga meteen je hoogwerker of ander werkmateriaal verzekeren, er worden sinds 2023 boetes uitgedeeld in verband met verzekeringsplicht.

Offerte aanvragen

Wat kost het verzekeren van een hoogwerker?

Als het om een particulier risico gaat wordt een hoogwerker / verreiker niet dagelijks gebruikt. Hier is de premie op aangepast. Een hoogwerker wordt vaak voor WA dekking verzekerd, je kunt de dekking uitbreiden met brand of brand/diefstal. Is de hoogwerker jonger dan 12 jaar dan kun je ook kiezen voor WA + Casco dekking. De WA jaarpremie is vanaf € 167,- . De premie is afhankelijk van het gebruik, vraag daarom een offerte aan, je ontvangt een voorstel.

Voor wie is deze hoogwerker verzekering bedoeld?

Deze verzekering is voor hobbymatig- en/of eigen agrarisch gebruik. Het gebruik is afgestemd voor het verzorgen van dieren, of het bezitten van een stukje grond. Ga je de hoogwerker gebruiken zoals loonwerk dan is deze verzekering niet geschikt. Nadat je een offerte bij ons hebt aangevraagd kun je beslissen of je de verzekering aanvraagt.

Wat is het eigen risico?

Mocht je schade toebrengen aan iemand dan is het een WA schade. Er is in dat geval geen eigen risico. Als je kiest voor WA + Casco dekking, dan is eigen schade ook verzekerd. Er is dan € 100,- eigen risico van toepassing.

Ik heb meerdere landbouwwerktuigen, kan ik deze tegelijk aanmelden?

Er kunnen meerdere voertuigen tegelijk aangemeld worden. Bijvoorbeeld, je hebt een zitmaaier, een tractor en een shovel, je kunt al deze voertuigen in één keer aanmelden op het aanvraagformulier.

Home Hoogwerker verzekeren