Hoogwerker verzekeren

Particulier een hoogwerker verzekeren?

Premie

Wat doet een particulier met een hoogwerker? Dit zal je vast een keer zijn gevraagd door een verzekeraar als je informeert naar een verzekering voor je hoogwerker of je verreiker. We krijgen ongeveer 1 x per maand de vraag of we een hoogwerker kunnen verzekeren. Dit voertuig is behoorlijk handig als je hoge bomen hebt, een hoog huis of een stukje land hebt.

We mogen een mooi tarief aanbieden als het gebruik hobbymatig is of gerelateerd aan agrarisch gebruik. Denk aan verzorging van dieren of gebruik in de tuin of het bewerken van een stukje land.

Kenteken hoogwerker

Sinds januari 2022 moeten alle voertuigen geregistreerd zijn bij het RDW. Het blijkt dat er veel voertuigen nog niet zijn verzekerd, is dat het geval, wacht hier niet langer mee, er worden al boetes uitgedeeld in verband met verzekeringsplicht.

Premie

Wat kost het verzekeren van een hoogwerker?

Een hoogwerker / verreiker wordt niet dagelijks gebruikt. Hier is de premie op aangepast. Een hoogwerker wordt vaak voor WA dekking verzekerd, je kunt de dekking uitbreiden met brand of brand/diefstal. Is de hoogwerker jonger dan 12 jaar dan kun je ook kiezen voor WA + Casco dekking. De WA premie is € 137,50 per jaar exclusief assurantiebelasting.

Voor wie is deze hoogwerker verzekering bedoeld?

Deze verzekering is voor hobbymatig- en/of eigen agrarisch gebruik. Het gebruik is afgestemd voor het verzorgen van dieren, of het bezitten van een stukje grond. Ga je de hoogwerker gebruiken zoals loonwerk dan is deze verzekering niet geschikt. Vraag ons dan om een offerte.

Wat is het eigen risico?

Mocht je schade toebrengen aan iemand dan is het een WA schade. Er is in dat geval geen eigen risico. Als je kiest voor WA + Casco dekking, dan is eigen schade ook verzekerd. Er is dan € 100,- eigen risico van toepassing.

Ik heb meerdere landbouwwerktuigen, kan ik deze tegelijk aanmelden?

Er kunnen meerdere voertuigen tegelijk aangemeld worden. Bijvoorbeeld, je hebt een zitmaaier, een tractor en een shovel, je kunt al deze voertuigen in één keer aanmelden op het aanvraagformulier.

Home Hoogwerker verzekeren