Oldtimer tractor verzekering

Is je tractor ouder dan 30 jaar en gebruik je deze alleen voor ritjes en oldtimer evenementen, dan is dit de voordeligste oldtimer tractor verzekering

Premie oldtimer tractor

Belangrijk: Gebruik je de tractor ook voor klusjes of met een aanhanger? Kies dan de hobby tractor verzekering

Deze voordelige oldtimer tractor verzekering is uniek in Nederland. Het is dan ook de goedkoopste tractor verzekering. Bij ons is je tractor verzekerd voor ritten (ook over de openbare weg) en evenementen. Twijfel je welke trekker verzekering voor jou het beste is? Bel ons dan. Het team van Veenstra & de Jong assurantiën helpt je graag. Als je ons belt krijg je meteen een vriendelijke medewerker aan de lijn die direct je verzekering voor je tractor kan regelen. Wil je zelf de oldtimer tractor verzekering afsluiten dan kan dit snel en eenvoudig via deze website. Wil je meteen rijden dan regelen wij direct verzekeringsdekking.

De voorwaarden en de prijs is bij ons duidelijk. Wanneer je kiest voor een oldtimer tractorverzekering betaal je € 60,- per jaar voor WA dekking, exclusief 21% assurantiebelasting. Deze verzekering is bedoeld voor de echte oldtimer tractor liefhebber die houdt van toerritjes en het showen van de tractor.

Voorwaarden oldtimer tractor verzekering

  • Je tractor is een originele tractor en is 30 jaar of ouder.
  • Je gebruikt de tractor alleen om op te rijden en om mee te nemen naar shows en oldtimer evenementen.

De jaarlijkse premie van € 60,- is voor WA-dekking. Als je ervoor kiest om de dekking uit te breiden naar WA + brand of WA + brand/diefstal, dan is de premie hoger (afhankelijk van de dagwaarde). Je berekent de premie voor de oldtimer tractor en eventueel de aanvullende dekkingen in een handomdraai.

De oldtimer tractorverzekering ook bij weinig gebruik?

Sinds 2021 is er een registratieplicht bij de RDW. Dit geldt voor tractoren die (soms) op de weg komen. Gebruik je de tractor nooit dan is registratie niet nodig maar let op dat je dan niet op de openbare weg mag rijden met het betreffende voertuig. Tractoren die alleen voor optochtjes zoals de Flaeijel feesten moeten RDW geregistreerd zijn én verzekerd. Sinds 2023 worden er actief boetes uitgedeeld aan eigenaren van landbouwvoertuigen die niet voldoen aan de verzekeringsplicht voor tractoren.

De oldtimer tractor verzekering is perfect voor deze oldtimer tractoren. Voor € 60,- per jaar (excl. ass.bel) voldoet de tractor aan de wettelijke verzekeringsplicht en kun je rijden met je oldtimer tractor  wanneer jij dat wilt. Als je met een aanhanger wil rijden of klusjes wilt doen, dan is er geen dekking op de oldtimer tractor. Kies in dat geval voor hobbytractor.

Direct afsluiten

Overige voertuigen

Home Oldtimer tractor verzekering