Shovel / Graafmachine verzekeren

Particulier een shovel of graafmachine verzekeren?

Premie

We horen geregeld dat mensen moeite hebben om een mini shovel te verzekeren als ze bij de verzekeraar aankloppen. Zakelijk verzekeren lukt vaak wel maar als mensen aangeven dat ze een graafmachine gebruiken voor het eigen terrein voor hobby of particuliere klusjes dan krijgen ze meestal nul op het rekest.

Omdat ons kantoor er zoveel vragen over kreeg zijn we in gesprek gegaan met de verzekeraar waar we ook andere landbouwvoertuigen en werkmaterieel verzekeren, Klaverblad. Wij hebben overeenstemming met Klaverblad bereikt over het verzekeren van shovels en graafmachines voor particulier gebruik tot een nieuwwaarde van € 50.000,-. Grote voertuigen kunnen we dus niet verzekeren in dit voordelige tarief.

Een mini shovel / graafmachine registreren

Sinds januari 2022 moeten alle voertuigen geregistreerd staan bij het RDW als het voertuig breder is dan 1,30. Dit betreft dus ook  vaak minigravers en mini shovels. De RDW bepaalt of er ook een kenteken wordt afgegeven. Na registratie heb je verzekeringsplicht, net als bij de tractoren en andere voertuigen die nu onder de registratieplicht vallen.

Premie

Wat kost het verzekeren van een shovel of graafmachine?

Veenstra & de Jong Assurantiën heeft samen met Klaverblad Verzekeringen de wensen besproken die onze klanten hebben inzake deze werktuigen. Een mini shovel of mini graafmachine wordt niet dagelijks gebruikt. Daarom mag de premie niet te hoog zijn. De voertuigen worden meestal alleen voor WA dekking verzekerd, echter heb je wat een nieuwer object is het aan te raden de dekking uit te breiden met brand of brand/diefstal. Is de shovel of graafmachine niet ouder dan 12 jaar dan kun je zelfs kiezen voor WA + Casco dekking. De WA premie is € 182,- per jaar exclusief assurantiebelasting.

Voor wie is deze verzekering geschikt?

Deze verzekering voor hobbymatig gebruik is voor particulieren of eigen agrarisch gebruik. De bestuurder moet natuurlijk gemachtigd zijn het object te bedienen. Het gebruik is afgestemd voor het verzorgen van dieren, of het bezitten van een stukje grond. Ga je de graafmachine of shovel voor anderen gebruiken zoals loonwerk dan is deze verzekering niet geschikt. Vraag ons dan om een offerte.

Wat is het eigen risico?

Mocht je iemand aanrijden of schade toebrengen aan iemand dan valt dit onder de WA dekking. Er is in dat geval geen eigen risico. Als je kiest voor WA + Casco dekking, dan is schade aan de shovel of graafmachine ook verzekerd. Er wordt dan € 100,- eigen risico ingehouden bij een eventuele schade.

Ik heb meerdere werktuigen, kunnen deze op één polis?

Er kunnen meerdere voertuigen op de polis. Bijvoorbeeld, je hebt een zitmaaier, een tractor en een shovel, je kunt al deze voertuigen in één keer aanmelden op het aanvraagformulier.

Home Shovel / Graafmachine verzekeren