Shovel / Graafmachine verzekeren

Particulier een shovel of graafmachine verzekeren?

Premie

We horen geregeld dat mensen moeite hebben om een mini shovel of een graafmachine te verzekeren als ze navraag doen bij de verzekeraar. Vooral als een graafmachine wordt gebruikt  voor eigen terrein, hobby of particuliere klusjes dan krijgen ze meestal horen dat een particuliere werktuigenverzekering niet mogelijk is.

Ook wij kregen geregeld offerteverzoeken en daarom zijn we in gesprek gegaan met de verzekeraar Klaverblad. Bij deze verzekeraar verzekeren we onder andere landbouwvoertuigen en werkmaterieel. Wij hebben overeenstemming met Klaverblad bereikt over het verzekeren van shovels en graafmachines voor particulier gebruik tot een nieuwwaarde van € 50.000,-. Grote voertuigen kunnen we dus niet verzekeren in dit voordelige tarief.

Een mini shovel / graafmachine registreren

Sinds januari 2022 moeten alle voertuigen geregistreerd staan bij het RDW als het voertuig breder is dan 1,30. Dit betreft ook geregeld minigravers en mini shovels. De RDW bepaalt of er ook een kenteken wordt afgegeven. Na registratie heb je als eigenaar van het voertuig verzekeringsplicht, net als bij de tractoren en andere voertuigen die nu onder de registratieplicht vallen.

Premie

Wat kost het verzekeren van een shovel of graafmachine?

Veenstra & de Jong Assurantiën heeft samen met Klaverblad Verzekeringen de wensen van onze klanten besproken inzake deze werktuigen. Een mini shovel of mini graafmachine wordt niet dagelijks gebruikt. Daarom mag de premie niet te hoog zijn. De voertuigen worden meestal alleen voor WA dekking verzekerd, echter heb je wat een nieuwer object is het aan te raden de dekking uit te breiden met brand of brand/diefstal. Is de shovel of graafmachine niet ouder dan 12 jaar dan kun je zelfs kiezen voor WA + Casco dekking. De WA premie is € 210,- per jaar exclusief assurantiebelasting.

Voor wie is deze verzekering geschikt?

Deze verzekering voor hobbymatig gebruik is voor particulieren of eigen agrarisch gebruik. De bestuurder moet natuurlijk gemachtigd zijn het object te bedienen. Het gebruik is afgestemd voor het verzorgen van dieren, of het bezitten van een stukje grond. Ga je de graafmachine of shovel voor anderen gebruiken zoals loonwerk dan is deze verzekering niet geschikt. Vraag dan een offerte aan.

Wat is het eigen risico?

Mocht je iemand aanrijden of schade toebrengen aan iemand dan valt dit onder de WA dekking. Er is in dat geval geen eigen risico. Als je kiest voor WA + Casco dekking, dan is schade aan de shovel of graafmachine ook verzekerd. Er wordt dan € 100,- eigen risico ingehouden bij een eventuele schade.

Ik heb meerdere werktuigen, kunnen deze op één polis?

Er kunnen meerdere voertuigen op de polis. Bijvoorbeeld, je hebt een zitmaaier, een tractor en een shovel, je kunt al deze voertuigen in één keer aanmelden op het aanvraagformulier.

Home Shovel / Graafmachine verzekeren