Veelgestelde vragen Tractorverzekering

 

Wat is de beste Tractorverzekering?

De Tractorverzekering biedt de volgende verzekeringen aan, u kunt kiezen tussen de Oldtimertractor verzekering, deze geeft dekking voor (toer)ritjes, evenementen etc. en de Hobbytractor verzekering, deze verzekering geeft dekking voor de particuliere klusjes zoals, grasmaaien, hout halen, paardenbak slepen etc. Ook hebben wij de mogelijkheid om uw tractor te verzekeren voor uw eigen agrarisch bedrijf of loonwerk.

Als ik de tractorverzekering afsluit, kan ik er dan nog over nadenken?

U heeft altijd 14 dagen bedenktijd. Als u dan even belt of een mailtje stuurt dan kunt u de verzekering zonder reden annuleren.

Wat kost de tractorverzekering?

Wij mogen u een oldtimer tractorpolis aanbieden speciaal voor de particulier. Klik hier voor de premie tractorverzekering. Je hebt al een oldtimer tractorverzekering voor € 62,- per jaar.

Is mijn tractor meteen verzekerd?

Nadat u de tractorverzekering heeft aangevraagd, krijgt u snel bericht van ons, wij geven dat vast dekking af zodat u kunt rijden. De aanvraag wordt vervolgens naar de verzekeraar gestuurd. De acceptant van de verzekeraar doet de definitieve beoordeling. Zodra de aanvraag is geaccepteerd dan wordt de polis naar u toegestuurd. Als de aanvraag wordt afgewezen dan ontvangt u zo snel mogelijk bericht. Hou dus uw mailbox in de gaten nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld.

Hoe kan ik de Tractorverzekering stopzetten?

Bij verkoop van de tractor kunt u contact opnemen met ons kantoor, via mail of telefonisch. Wilt u de Tractorverzekering beëindigen omdat u wilt overstappen naar een andere maatschappij? Dan graag het opzegformulier invullen. U heeft één maand opzegtermijn nadat de verzekering minstens één jaar heeft gelopen.

Kan ik schadeverzekering inzittenden mee verzekeren?

Schade opzittende is een aanvullende dekking en is mogelijk om bij te sluiten bij de tractorverzekering. De premie voor de opzittende verzekering kost € 42,-.

Wat is de dagwaarde van mijn oldtimer trekker?

Wilt u de trekker ook voor Brand of Brand + Diefstal verzekeren dan vragen we u naar de dagwaarde. Deze dagwaarde komt op de polis te staan en is de verzekerde waarde van de tractor. De dagwaarde is de waarde die u zou ontvangen als u de tractor nu zou verkopen. Bij schade wordt het schadebedrag door een schade expert beoordeeld.

Hoe kan ik de tractorverzekering wijzigen?

Voor het wijzigen van uw adres- of polisgegevens kunt u contact opnemen met ons kantoor, dit kan via de telefoon of per email/post of het contactformulier in vullen.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Als u niet tevreden bent over uw polis, premie of onze dienstverlening, kunt u ons een mail sturen of het contactformulier invullen, geef daarbij aan dat het een klacht betreft. Wij zullen onze uiterste best doen om u goed van dienst te zijn. Mochten wij uw klacht niet goed afwikkelen kunt u uw klacht indienen bij KIFID, we zijn hierbij aangesloten. dit is de klachtenorganisatie voor financiële instellingen. Als u wel tevreden bent, vinden we het erg fijn als u een beoordeling achterlaat.

Ik ben 16 jaar, mag ik mijn tractor verzekeren?

Bij het aanvragen van een hobby tractorverzekering moet de bestuurder van een tractor minimaal 16 jaar zijn en in het bezit te zijn van een tractorrijbewijs. De verzekeringsnemer, dit is degene die de verzekering afsluit, moet wel minimaal 18 jaar zijn.

Is een aanhanger verzekerd op de tractorverzekering?

Op de hobbytractorverzekering mag je met een kar of een aanhanger rijden, mocht je schade veroorzaken met de kar aan iemand anders dan is dit verzekerd op de tractorverzekering. Bij de oldtimer tractor verzekering is dit niet gedekt. Eventuele schade aan de aanhanger is niet verzekerd, dit moet je apart verzekeren op een aanhangerverzekering.

Wat kost een Unimog verzekering?

Een WA verzekering Unimog kost € 150,-
Branddekking Unimog 0,5% van de dagwaarde             (minimum premie € 35,-)
Brand/diefstaldekking Unimog 0,825% v/d dagwaarde (minimum premie € 50,-)

Home Veelgestelde vragen Tractorverzekering