Veelgestelde vragen Tractorverzekering

Meest gestelde vragen tractorverzekering:

Wat is het verschil tussen een oldtimer tractor en een hobby tractor?

Heb je een tractor die je alleen gebruikt voor ritjes, shows en/of oldtimer evenementen dan is de Oldtimer tractor verzekering de voordeligste optie. Doe je ook particuliere klussen met de tractor, kies dan voor de Hobby tractor verzekering. Deze verzekering geeft ook dekking bij werkzaamheden zoals grasmaaien, hout halen, paardenbak slepen en het rijden met een kar. Gebruik je de trekker voor je bedrijf of loonwerk, kies dan voor de zakelijke tractorverzekering.

De tractor verzekeren, is dat verplicht?

Voorheen hoefde je alleen een tractor te verzekeren als je op de openbare weg kwam. Sinds 1 januari 2021 is er een registratieplicht voor de tractor bij het RDW. Zodra de tractor is geregistreerd, moet je meteen een verzekering voor je tractor regelen. In de meeste gevallen krijg je ook een kenteken, dit kenteken geef je door aan je verzekeraar. Schors je de trekker dan vervalt de verzekeringsplicht. Meer over de registratie van tractoren, lees je hier.

Wat kost de tractorverzekering?

Premie is belangrijk, We kijken graag met jou naar de beste optie. Als je de premie berekent kom je automatisch uit bij de beste tractorverzekering uit -> premie tractorverzekering.

Moet ik mijn tractor laten registreren?

Je hoeft de tractor niet te registreren bij het RDW als de tractor nooit op de openbare weg komt óf dat de tractor niet sneller kan dan 6 km per uur. Dit jaar (2021) kun je de tractor online registreren. Vanaf volgend jaar zal je de tractor moeten laten keuren. Advies is dan ook om de tractor in 2021 te registreren. Let wel op dat je verzekeringsplicht hebt zodra je de trekker registreert, je kunt er ook voor kiezen om de trekker te schorsen.

Hoe kan ik de Tractorverzekering beëindigen?

Als je jouw trekker verkoopt, dan kun je dit op verschillende manieren aan ons doorgeven, het gemakkelijkste is het contactformulier of je stuurt even een mailtje. Tijdens kantooruren kun je ons ook bellen. De tractor polis stopgezet op de dag van verkoop mits dit niet heel erg lang geleden is. Wil je de verzekering beëindigen omdat je wilt overstappen naar een andere maatschappij? Dan verzoeken we je het opzegformulier in te vullen. Er is één maand opzegtermijn nadat de verzekering minstens één jaar heeft gelopen.

Kan ik schadeverzekering inzittenden mee verzekeren?

Schade opzittenden is mogelijk bij de oldtimer en de hobby tractor verzekering. Bij de oldtimer trekker kost de schadeverzekering voor inzittenden € 50,- per jaar. De inzittenden zijn alleen verzekerd als ze plaats nemen in een originele cabine, op de door de fabriek aangebrachte reguliere zitplaatsen. Is er geen cabine op de tractor dan is deze aanvullende dekking niet mogelijk op de oldtimer tractor. Voor de hobbytractor kost de opzittende verzekering € 42,-. Bij de hobbytractor is de aanwezigheid van een cabine geen vereiste.

Wat is de dagwaarde van de trekker?

Wil je de tractor verzekeren voor Brand / Diefstal dan vragen we naar de dagwaarde van de tractor want deze waarde komt op de polis te staan. De dagwaarde is ongeveer de waarde die je zou krijgen bij verkoop van de tractor. Tot € 15.000,- hoeft er geen taxatierapport te worden geregeld. Is de waarde van de oldtimer tractor meer dan € 15.000,- dan ontvangen wij graag een taxatierapport welke voldoet aan de eisen van de FEHAC.

Hoe kan ik de tractorverzekering wijzigen?

Voor het wijzigen van je adres- of polisgegevens kun je het contactformulier invullen of even contact opnemen met ons kantoor. Voor het doorgeven van het nieuwe kenteken, klik hier.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Als u niet tevreden bent over uw polis, premie of onze dienstverlening, kunt u ons een mail sturen of het contactformulier invullen, geef daarbij aan dat het een klacht betreft. Wij zullen onze uiterste best doen om u goed van dienst te zijn. Mochten wij uw klacht niet goed afwikkelen kunt u uw klacht indienen bij KIFID, we zijn hierbij aangesloten. dit is de klachtenorganisatie voor financiële instellingen. Als u wel tevreden bent, helpt u ons als u een beoordeling achterlaat.

Ik ben 16 jaar, mag ik een tractor verzekering aanvragen?

Bij het aanvragen van een hobby tractorverzekering moet de bestuurder van een tractor minimaal 16 jaar zijn en in het bezit te zijn van een tractor rijbewijs. De verzekeringsnemer, dit is degene die de verzekering afsluit, moet minimaal 18 jaar zijn. Bij het aanvragen van de Unimog verzekering moet de bestuurder minimaal 20 jaar oud zijn.

Is een kar of een aanhanger verzekerd op de tractorverzekering?

Op de hobby tractorverzekering mag je met een kar of een aanhanger rijden, mocht je schade veroorzaken met de kar aan iemand anders dan is dit verzekerd. Bij de oldtimer tractorverzekering is dit niet gedekt. Let op dat je nooit personen mag vervoeren op een aanhanger of een huifkar. Dit is altijd uitgesloten van dekking.

Home Veelgestelde vragen Tractorverzekering