Veelgestelde vragen

 

Wat is de beste tractorverzekering?

De Tractorverzekering biedt de volgende verzekeringen aan, u kunt kiezen tussen de Oldtimertractor verzekering, deze geeft dekking voor (toer)ritjes, evenementen etc. en de hobbytractor verzekering, deze verzekering geeft dekking voor de particuliere klusjes zoals, grasmaaien, hout halen, paardenbak slepen etc. Ook kunnen wij uw trekker verzekeren voor uw eigen agrarisch bedrijf of loonwerk.

Als ik de tractorverzekering afsluit, zit ik er dan meteen aan vast?

U heeft altijd 14 dagen bedenktijd nadat u de verzekering heeft aangevraagd. Als u ons een mailtje stuurt dan kunt u de verzekering zonder reden annuleren.

Wat kost de tractorverzekering?

De oldtimer tractorpolis is speciaal voor particulieren. Bereken hier uw premie tractorverzekering. De WA oldtimer tractorverzekering kost € 73,- per jaar inclusief 21% assurantiebelasting.

Is mijn tractor meteen verzekerd?

Nadat u de tractorverzekering heeft aangevraagd, krijgt u snel bericht over verzekeringsdekking zodat uw trekker meteen verzekerd is en u kan rijden. Nadat de aanvraag is beoordeeld dan wordt de polis geprint en/of gemaild. De polis van de tractor krijgt u in de brievenbus of dezelfde dag nog in uw mailbox. 4% van de aanvragen wordt afgewezen, dit komt bijvoorbeeld door een eerder afwijzing van een verzekeraar. U ontvangt dan meteen bericht. Mocht dit gebeuren dan kijken we samen met u of er nog mogelijkheden zijn om uw tractor te verzekeren.

Hoe kan ik de tractor verzekering stopzetten?

Bij verkoop van de tractor kunt u contact opnemen met ons kantoor, via mail of telefonisch. Wilt u de tractorverzekering beëindigen omdat u wilt overstappen naar een andere maatschappij? Dan graag het opzegformulier invullen. U heeft één maand opzegtermijn nadat de verzekering minstens één jaar heeft gelopen.

Kan ik schadeverzekering inzittenden mee verzekeren?

Schade opzittende is een aanvullende dekking en is mogelijk om bij te sluiten bij de tractorverzekering. De premie per jaar is € 42,- voor de opzittende verzekering.

Wat is de dagwaarde van mijn oldtimer trekker?

Wilt u de trekker ook voor Brand of Brand + Diefstal verzekeren dan vragen we u naar de dagwaarde. Deze dagwaarde komt op de polis te staan en is de verzekerde waarde van de tractor. De dagwaarde is de waarde die u zou ontvangen als u de tractor nu zou verkopen. Bij schade wordt het schadebedrag door een schade expert beoordeeld.

Hoe kan ik de tractorverzekering wijzigen?

Voor het wijzigen van uw adres- of polisgegevens kunt u contact opnemen met ons kantoor, dit kan via de telefoon of per email/post of het contactformulier in vullen.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Als u niet tevreden bent over uw polis, premie of onze dienstverlening, kunt u ons een mail sturen of het contactformulier invullen, geef daarbij aan dat het een klacht betreft. Wij zullen onze uiterste best doen om u goed van dienst te zijn. Mochten wij uw klacht niet goed afwikkelen kunt u uw klacht indienen bij KIFID, we zijn hierbij aangesloten. dit is de klachtenorganisatie voor financiële instellingen. U kunt ten alle tijden een beoordeling doen.

Ik ben 16 jaar, mag ik mijn tractor verzekeren?

Bij het aanvragen van een hobby tractorverzekering moet de bestuurder van een tractor minimaal 16 jaar zijn en in het bezit te zijn van een tractorrijbewijs. De verzekeringsnemer, dit is degene die de verzekering afsluit, moet minimaal 18 jaar zijn.

Is een aanhanger verzekerd op de tractorverzekering?

Op de hobbytractorverzekering mag je met een kar of een aanhanger rijden, mocht je schade veroorzaken met de kar aan iemand anders dan is dit verzekerd op de tractorverzekering. Bij de oldtimer tractor verzekering is dit niet gedekt. Eventuele schade aan de aanhanger is niet verzekerd, dit moet je apart verzekeren op een aanhangerverzekering.

Wat kost een Unimog verzekering?

Een WA verzekering Unimog kost € 150,-
Branddekking Unimog 0,5% van de dagwaarde             (minimum premie € 35,-)
Brand/diefstaldekking Unimog 0,825% v/d dagwaarde (minimum premie € 50,-)

Ik heb een Quad op landbouwkenteken kan ik die verzekeren?

Voor een Quad op landbouwkenteken kunnen we een offerte afgeven maar niet meteen verzekeringsdekking afgeven. Vraag hier de offerte Quad aan.

Home Veelgestelde vragen