Veelgestelde vragen

 

Wat is de beste tractorverzekering?

Vroeger was er meer aanbod van tractorverzekeringen. Steeds meer verzekeraars en banken, zoals Interpolis en SNS stoppen met het verzekeren van oldtimer- en hobbytractoren. Gelukkig biedt De Tractorverzekering nog steeds een breed scala aan tractorverzekeringen aan. U heeft keus tussen de Oldtimertractor verzekering, deze geeft dekking voor (toer)ritjes, evenementen etc. en de hobbytractor verzekering, deze verzekering geeft dekking voor de particuliere klusjes zoals, grasmaaien, hout halen, paardenbak slepen etc. Daarnaast zijn ook de reguliere tractorverzekeringen voor agrarisch en of loonwerk via deze website aan te vragen.

Wat kost de tractorverzekering?

De oldtimer tractorpolis is speciaal voor particulieren. Bereken hier uw premie tractorverzekering. De WA oldtimer tractorverzekering kost € 73,- per jaar inclusief 21% assurantiebelasting. (onder voorbehoud van wijzigingen)

Vanaf welke leeftijd kun je een tractor verzekeren?

Bij het aanvragen van een hobby tractorverzekering moet de bestuurder van een tractor minimaal 16 jaar zijn en in het bezit te zijn van een tractorrijbewijs. De verzekeringsnemer, dit is degene die de verzekering afsluit, moet minimaal 18 jaar zijn.

Is mijn tractor direct verzekerd?

Nadat u de tractorverzekering heeft aangevraagd, krijgt u snel bericht over verzekeringsdekking zodat uw trekker meteen verzekerd is en u kan rijden. Nadat de aanvraag is beoordeeld dan wordt de polis geprint en/of gemaild. De polis van de tractor krijgt u in de brievenbus of dezelfde dag nog in uw mailbox. Een klein percentage van de aanvragen wordt afgewezen, dit komt bijvoorbeeld door een eerder afwijzing van een verzekeraar. U ontvangt dan meteen bericht. Mocht dit voorkomen dan kijken we samen met u of er toch mogelijkheden zijn om uw tractor te verzekeren.

Kan ik opzittenden / inzittenden verzekeren op de tractorverzekering?

Schade opzittende is een dekking die wij aanraden bij een tractor verzekering. Het is een aanvullende dekking maar niet verplicht. De premie per jaar is € 42,-. (onder voorbehoud van wijzigingen) Meer informatie over deze opzittende verzekering.

Wat is de dagwaarde van mijn oldtimer trekker?

Wilt u de trekker ook voor Brand of Brand + Diefstal verzekeren dan vragen we u naar de dagwaarde. Deze dagwaarde komt op de polis te staan en is de verzekerde waarde van de tractor. De dagwaarde is de geschatte waarde die u zou ontvangen als u de tractor nu zou verkopen. Bij schade wordt het schadebedrag door een schade expert beoordeeld.

Is een aanhanger verzekerd op de tractorverzekering?

Op de hobbytractorverzekering mag je met een kar of een aanhanger rijden, mocht je schade veroorzaken met de kar aan iemand anders dan is dit verzekerd op de tractorverzekering. Bij de oldtimer tractor verzekering is dit niet gedekt. Eventuele schade aan de aanhanger is niet verzekerd, dit moet je apart verzekeren op een aanhangerverzekering.

Hoe lang loopt de tractorverzekering?

U heeft 14 dagen bedenktijd nadat u de verzekering heeft aangevraagd. Als u ons een mailtje stuurt dan kunt u de verzekering zonder reden annuleren. Na deze 14 dagen is de looptijd van de tractorverzekering één jaar. Als u de tractor binnen dat jaar verkoopt, stuur ons dan het vrijwaringsbewijs toe en de verzekering wordt onmiddellijk stop gezet. Als u premie heeft betaald voor het gehele jaar dan ontvangt u een gedeelte van de premie retour. Heeft de verzekering 1 jaar gelopen dan kunt u de tractorverzekering op ieder moment opzeggen. Let er wel op dat u bij een tractorverzekering verzekeringsplicht heeft.

Wat kost een Unimog verzekering?

Een WA verzekering Unimog kost € 150,-
Branddekking Unimog 0,5% van de dagwaarde             (minimum premie € 35,-)
Brand/diefstaldekking Unimog 0,825% v/d dagwaarde (minimum premie € 50,-)
(onder voorbehoud van wijzigingen)

Een Quad op landbouwkenteken, kan ik die verzekeren?

Voor een Quad op landbouwkenteken kunnen we snel een verzekeringsvoorstel maken maar niet direct verzekeringsdekking verstrekken. Vraag hier de offerte Quad aan.

Hoe kan ik de tractor verzekering stopzetten?

Bij verkoop van de tractor kunt u contact opnemen met ons kantoor, via mail of telefonisch. Wilt u de tractorverzekering beëindigen bij uw huidig verzekeraar? Kijk dan op deze pagina over overstappen tractorverzekering.

Hoe dien ik een klacht in?

Als u niet tevreden bent over uw polis, premie of onze dienstverlening, kunt u ons een mail sturen of het contactformulier invullen, geef daarbij aan dat het een klacht betreft. Wij zullen onze uiterste best doen om u goed van dienst te zijn. Mochten wij uw klacht niet goed afwikkelen kunt u uw klacht indienen bij KIFID, we zijn hierbij aangesloten. Kifid is de klachtenorganisatie voor financiële instellingen. Heeft u geen klacht maar wil u uw mening delen, geef ons dan een (hopelijk wel een fijne 🙂 beoordeling.

Home Veelgestelde vragen