Veelgestelde vragen Tractorverzekering

Meest gestelde vragen tractorverzekering:

Wat is het verschil tussen de oldtimer tractor- en de hobby tractor verzekering?

Heb je een tractor die je alleen inzet voor ritjes, shows of oldtimer evenementen dan is de Oldtimer tractor verzekering de beste tractorverzekering. Doe je ook klusjes, kies dan voor de Hobby tractor verzekering. De hobby verzekering geeft ook dekking bij werkzaamheden zoals grasmaaien, hout halen, paardenbak slepen en het rijden met een kar. Gebruik je de trekker voor je bedrijf of loonwerk, kies dan voor de zakelijke tractorverzekering.

Moet ik mijn tractor verzekeren?

Voorheen had je alleen verzekeringsplicht als de tractor op de openbare weg kwam. Sinds 1-1-2021 kun je de tractor registreren bij het RDW. Zodra de tractor is geregistreerd, is er sprake van verzekeringsplicht en dien je meteen de tractorverzekering te regelen. Schors je de trekker dan vervalt de verzekeringsplicht. Meer over de registratie van tractoren, lees je hier.

Wat kost de tractorverzekering?

We bekijken altijd welke tractorverzekering het beste bij jouw tractor past. Na beantwoording van enkele vragen, kom je bij de juiste tractorverzekering uit -> premie tractorverzekering.

Moet ik mijn tractor laten registreren?

Je hoeft de tractor niet te registreren bij het RDW als de tractor nooit op de openbare weg komt óf dat de tractor niet sneller kan dan 6 km per uur. Dit jaar (2021) kun je de tractor online registreren. Vanaf volgend jaar zal je de tractor moeten laten keuren. Advies is dan ook om de tractor dit jaar wel te registreren. Let wel op dat je verzekeringsplicht hebt zodra je de trekker registreert, je kunt er ook voor kiezen om de trekker te schorsen.

Hoe kan ik de Tractorverzekering beëindigen?

Bij verkoop van de tractor stuur je ons een bericht, dit mag door het invullen van het contactformulier of via mail of telefonisch. Wil je  de verzekering beëindigen omdat je wilt overstappen naar een andere maatschappij? Dan graag het opzegformulier invullen. Er is één maand opzegtermijn nadat de verzekering minstens één jaar heeft gelopen.

Kan ik schadeverzekering inzittenden mee verzekeren?

Schade opzittenden is mogelijk bij de oldtimer en de hobby tractor verzekering. Bij de oldtimer trekker kost de schadeverzekering voor inzittenden € 50,- per jaar. De inzittenden zijn alleen verzekerd als ze plaats nemen in een originele cabine, op de door de fabriek aangebrachte reguliere zitplaatsen. Is er geen cabine op de tractor dan is deze aanvullende dekking niet mogelijk op de oldtimer tractor. Voor de hobbytractor kost de opzittende verzekering € 42,-. Bij de hobbytractor is de aanwezigheid van een cabine geen vereiste.

Wat is de dagwaarde van de trekker?

Voor uitgebreidere dekking dan WA vragen we altijd naar de dagwaarde want deze waarde komt op de polis te staan. De dagwaarde is ongeveer de waarde die je zou krijgen bij verkoop van de tractor. Tot € 15.000,- hoeft er geen taxatierapport te worden geregeld. Is de waarde van de oldtimer tractor meer dan € 15.000,- dan ontvangen wij graag een taxatierapport welke voldoet aan de eisen van de FEHAC.

Hoe kan ik de tractorverzekering wijzigen?

Voor het wijzigen van je adres- of polisgegevens kun je het contactformulier invullen of even contact opnemen met ons kantoor. Voor het doorgeven van het nieuwe kenteken, klik hier.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Als u niet tevreden bent over uw polis, premie of onze dienstverlening, kunt u ons een mail sturen of het contactformulier invullen, geef daarbij aan dat het een klacht betreft. Wij zullen onze uiterste best doen om u goed van dienst te zijn. Mochten wij uw klacht niet goed afwikkelen kunt u uw klacht indienen bij KIFID, we zijn hierbij aangesloten. dit is de klachtenorganisatie voor financiële instellingen. Als u wel tevreden bent, helpt u ons als u een beoordeling achterlaat.

Ik ben 16 jaar, mag ik een tractor verzekering aanvragen?

Bij het aanvragen van een hobby tractorverzekering moet de bestuurder van een tractor minimaal 16 jaar zijn en in het bezit te zijn van een tractor rijbewijs. De verzekeringsnemer, dit is degene die de verzekering afsluit, moet minimaal 18 jaar zijn. Bij de oldtimer tractor verzekering moet de bestuurder minimaal 20 jaar oud zijn.

Is een kar of een aanhanger verzekerd op de tractorverzekering?

Op de hobbytractor verzekering mag je met een kar of een aanhanger rijden, mocht je schade veroorzaken met de kar aan iemand anders dan is dit verzekerd op de tractorverzekering. Bij de oldtimer tractor verzekering is dit niet gedekt.

Home Veelgestelde vragen Tractorverzekering