Veelgestelde vragen Tractorverzekering

Onderstaande vragen zijn veelgestelde vragen tractorverzekering. Staat uw specifieke vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in of bel ons, wij helpen graag!

Wat is de beste Tractorverzekering?

De Tractorverzekering biedt de volgende verzekeringen aan, u kunt kiezen tussen de Oldtimertractor verzekering, deze geeft dekking voor (toer)ritjes, evenementen etc. en de Hobbytractor verzekering, deze verzekering geeft dekking voor de particuliere klusjes zoals, grasmaaien, hout halen, paardenbak slepen etc. Ook hebben wij de mogelijkheid om uw tractor te verzekeren voor uw eigen agrarisch bedrijf of loonwerk.

Als ik de tractorverzekering afsluit, kan ik er dan nog over nadenken?

U heeft altijd 14 dagen bedenktijd. Als u dan even belt of een mailtje stuurt dan kunt u de verzekering zonder reden annuleren.

Wat kost de tractorverzekering?

Wij hebben samen met ons volmachtkantoor een speciale oldtimer tractorpolis ontwikkeld. Klik hier om de premie te berekenen voor de tractorverzekering.

Is mijn tractor meteen verzekerd?

Na dat u de tractorverzekering heeft aangevraagd, kijken we uw gegevens na. We reageren altijd zo snel mogelijk. We proberen u binnen 24 uur een dekkingsbevestiging te sturen. De aanvraag ligt dan al bij de acceptant. Als de verzekering niet door kan gaan door een of andere reden, ook dan ontvangt u zo snel mogelijk bericht. Hou dus uw mailbox in de gaten nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld.

Hoe kan ik de Tractorverzekering beëindigen?

Bij verkoop van de tractor kunt u contact opnemen met ons kantoor, via mail of telefonisch. Wilt u de Tractorverzekering beëindigen omdat u wilt overstappen naar een andere maatschappij? Dan graag het opzegformulier invullen. U heeft één maand opzegtermijn nadat de verzekering minstens één jaar heeft gelopen.

Kan ik schadeverzekering inzittenden mee verzekeren?

Schade opzittende is mogelijk bij de tractorverzekering bij Melching en Klaverblad. Bij Melching kost de schadeverzekering voor inzittenden € 50,- per jaar. De inzittenden zijn alleen verzekerd als ze plaats nemen in een originele cabine, op de door de fabriek aangebrachte reguliere zitplaatsen. Is er geen cabine op de tractor dan is deze aanvullende dekking niet mogelijk bij Melching. Bij Klaverblad kost de opzittende verzekering € 42,-. Bij Klaverblad hoeft er geen cabine aanwezig te zijn.

Ik wil mijn oldtimer trekker verzekeren voor brand en diefstal. Wat is de dagwaarde van de trekker?

Voor uitgebreidere dekking dan WA vragen we altijd naar de dagwaarde want deze waarde komt op de polis te staan. De dagwaarde is de waarde die u zou ontvangen als u de tractor nu zou verkopen. Tot € 15.000,- hoeft er geen taxatierapport te worden geregeld. Is de waarde van de oldtimer tractor meer dan € 15.000,- dan ontvangen wij graag een taxatierapport welke voldoet aan de eisen van de FEHAC.

Hoe kan ik de tractorverzekering wijzigen?

Voor het wijzigen van uw adres- of polisgegevens kunt u contact opnemen met ons kantoor, dit kan via de telefoon of per email/post of het contactformulier in vullen.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Als u niet tevreden bent over uw polis, premie of onze dienstverlening, kunt u ons een mail sturen of het contactformulier invullen, geef daarbij aan dat het een klacht betreft. Wij zullen onze uiterste best doen om u goed van dienst te zijn. Mochten wij uw klacht niet goed afwikkelen kunt u uw klacht indienen bij KIFID, we zijn hierbij aangesloten. dit is de klachtenorganisatie voor financiële instellingen. Als u wel tevreden bent, vinden we het erg fijn als u een beoordeling achterlaat.

Ik ben 16 jaar, mag ik een tractor verzekering aanvragen?

Bij het aanvragen van een hobby tractorverzekeirng moet de bestuurder van een tractor minimaal 16 jaar zijn en in het bezit te zijn van een tractorrijbewijs. De verzekeringsnemer, dit is degene die de verzekering afsluit, moet wel minimaal 18 jaar zijn. Bij de oldtimer tractor verzekering moet de bestuurder minimaal 20 jaar oud zijn.

Is een kar of een aanhanger verzekerd op de tractorverzekering?

Op de hobbytractorverzekering mag je met een kar of een aanhanger rijden, mocht je schade veroorzaken met de kar aan iemand anders dan is dit verzekerd op de tractorverzekering. Bij de oldtimer tractor verzekering is dit niet gedekt.

Home Veelgestelde vragen Tractorverzekering