Veelgestelde vragen Tractorverzekering

Meest gestelde vragen tractorverzekering:

Wat is de beste Tractorverzekering?

Heb je een tractor die je alleen gebruikt voor ritjes dan is de Oldtimer tractor verzekering de voordeligste, de Hobby tractor verzekering is beter als je particuliere klusjes doet. Deze verzekering geeft ook dekking bij werkzaamheden zoals grasmaaien, hout halen, paardenbak slepen etc. Gebruik je de trekker voor je bedrijf of loonwerk, kies dan voor de zakelijke tractorverzekering.

Moet ik mijn tractor verzekeren?

Voorheen had je alleen verzekeringsplicht als de tractor op de openbare weg kwam. Sinds 1-1-2021 kunt u de tractor registreren bij het RDW. Zodra de tractor is geregistreerd, is er sprake van verzekeringsplicht en raden wij u aan, meteen de tractorverzekering te regelen. Schors je de trekker dan vervalt de verzekeringsplicht. Meer over de registratie van tractoren, lees je hier.

Wat kost de tractorverzekering?

We kijken eerst altijd welke tractorverzekering het beste bij jouw tractor past. Als je de vragen beantwoord, kom je meteen bij je juiste tractorverzekering uit -> premie tractorverzekering.

Moet ik mijn tractor laten registreren?

Je hoeft de tractor niet te registreren bij het RDW als de tractor nooit op de openbare weg komt óf dat de tractor niet sneller kan dan 6 km per uur. Dit jaar (2021) kun je de tractor online registreren. Vanaf volgend jaar zal je de tractor moeten laten keuren. Advies is dan ook om de tractor dit jaar nog te registreren. Let wel op dat je verzekeringsplicht hebt zodra je de trekker registreert, je kunt er ook voor kiezen om de trekker te schorsen.

Hoe kan ik de Tractorverzekering beëindigen?

Bij verkoop van de tractor kunt u contact opnemen met ons kantoor, via mail of telefonisch. Wilt u de Tractorverzekering beëindigen omdat u wilt overstappen naar een andere maatschappij? Dan graag het opzegformulier invullen. U heeft één maand opzegtermijn nadat de verzekering minstens één jaar heeft gelopen.

Kan ik schadeverzekering inzittenden mee verzekeren?

Schade opzittende is mogelijk bij de tractorverzekering bij Melching en Klaverblad. Bij de oldtimer trekker kost de schadeverzekering voor inzittenden € 50,- per jaar. De inzittenden zijn alleen verzekerd als ze plaats nemen in een originele cabine, op de door de fabriek aangebrachte reguliere zitplaatsen. Is er geen cabine op de tractor dan is deze aanvullende dekking niet mogelijk bij Melching. Bij Klaverblad kost de opzittende verzekering € 42,-. Bij Klaverblad hoeft er geen cabine aanwezig te zijn.

Ik wil mijn oldtimer trekker verzekeren voor brand en diefstal. Wat is de dagwaarde van de trekker?

Voor uitgebreidere dekking dan WA vragen we altijd naar de dagwaarde want deze waarde komt op de polis te staan. De dagwaarde is de waarde die u zou ontvangen als u de tractor nu zou verkopen. Tot € 15.000,- hoeft er geen taxatierapport te worden geregeld. Is de waarde van de oldtimer tractor meer dan € 15.000,- dan ontvangen wij graag een taxatierapport welke voldoet aan de eisen van de FEHAC.

Hoe kan ik de tractorverzekering wijzigen?

Voor het wijzigen van uw adres- of polisgegevens kun je het contactformulier invullen of even contact opnemen met ons kantoor. Voor het doorgeven van het nieuwe kenteken, klik hier.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Als u niet tevreden bent over uw polis, premie of onze dienstverlening, kunt u ons een mail sturen of het contactformulier invullen, geef daarbij aan dat het een klacht betreft. Wij zullen onze uiterste best doen om u goed van dienst te zijn. Mochten wij uw klacht niet goed afwikkelen kunt u uw klacht indienen bij KIFID, we zijn hierbij aangesloten. dit is de klachtenorganisatie voor financiële instellingen. Als u wel tevreden bent, helpt u ons als u een beoordeling achterlaat.

Ik ben 16 jaar, mag ik een tractor verzekering aanvragen?

Bij het aanvragen van een hobby tractorverzekering moet de bestuurder van een tractor minimaal 16 jaar zijn en in het bezit te zijn van een tractor rijbewijs. De verzekeringsnemer, dit is degene die de verzekering afsluit, moet wel minimaal 18 jaar zijn. Bij de oldtimer tractor verzekering moet de bestuurder minimaal 20 jaar oud zijn.

Is een kar of een aanhanger verzekerd op de tractorverzekering?

Op de hobbytractor verzekering mag je met een kar of een aanhanger rijden, mocht je schade veroorzaken met de kar aan iemand anders dan is dit verzekerd op de tractorverzekering. Bij de oldtimer tractor verzekering is dit niet gedekt.

Home Veelgestelde vragen Tractorverzekering