Zitmaaier verzekeren

Heb jij een gras of zitmaaier? Dan is dit belangrijk:

Sinds januari 2022 moet een zitmaaier geregistreerd staan bij het RDW als deze breder is dan 1,30. Gaat het voertuig sneller dan 25 km per uur dan komt er ook een kenteken op de zitmaaier. Na registratie heb je ook verzekeringsplicht, net als bij de tractoren en andere voertuigen die nu onder de registratieplicht vallen.

Zitmaaier verzekeren?

Heb je een zitmaaier smaller dan 1,30 dan hoeft de grasmaaier geen registratie bij het RDW. Denk er om dat een zitmaaier zonder kenteken niet op de openbare weg mag komen. Als je een ongeregistreerde zitmaaier alleen voor je eigen gazon gebruikt dan hoeft de zitmaaier niet verzekerd te zijn volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Heeft je zitmaaier een kenteken en wil je met jouw zitmaaier de weg op om naar een andere tuin te rijden? Dan mag dat alleen als de bestuurder minimaal 16 jaar is en de zitmaaier (minimaal) een WA verzekering heeft.

Premie zitmaaier

Wat kost een zitmaaier verzekering?

Veenstra & de Jong Assurantiën heeft samen met Klaverblad Verzekeringen de wensen besproken die onze klanten hebben inzake de landbouwtrekkers en werktuigen. Zitmaaiers vallen hier ook onder. Een belangrijke wens is een lage premie. Immers gras maai je niet het hele jaar door en het WA risico valt ook mee. Wat niet meevalt is het diefstal risico. Gras en zitmaaiers worden geregeld gestolen. Belangrijk dus om de zitmaaier goed te stallen met goede sloten. Natuurlijk kun je bij ons ook het diefstal risico goed verzekeren. Is de zit / grasmaaier niet ouder dan 12 jaar dan kun je zelfs kiezen voor WA + Casco dekking.

Kan iedereen een zitmaaier verzekering afsluiten?

De zitmaaier verzekering die wij aanbieden is voor particulieren of eigen agrarisch gebruik. Een zitmaaier verzekeren kan vanaf een leeftijd van 18 jaar oud. Deze leeftijd geldt voor de verzekeringsnemer. Is het gebruik anders dan bijvoorbeeld het verzorgen van dieren, of het bezitten van een stukje grond, vraag ons dan om een offerte.

Wat is het eigen risico van de zitmaaier verzekering?

Mocht je iemand aanrijden of schade toebrengen aan iemand met de zitmaaier dan valt dit onder de WA dekking. Er is dan geen eigen risico bij schade. Als je de zitmaaier verzekert voor WA + Casco dekking, dan is schade aan de zitmaaier ook verzekerd. Er wordt dan € 100,- eigen risico ingehouden bij een eventuele schade.

Ik heb meerdere werktuigen, kunnen deze op één polis?

Er kunnen meerdere voertuigen op de polis. Bijvoorbeeld, je hebt een mini graafmachine, een tractor en een zitmaaier, je kunt deze voertuigen in één keer aanvragen op het aanvraagformulier.

Home Zitmaaier verzekeren