Zitmaaier verzekeren

Heb jij een gras of zitmaaier? Let dan op het volgende:

Sinds januari 2022 moet een zitmaaier geregistreerd staan bij het RDW als deze breder is dan 1,30. Als het voertuig sneller gaat dan 25 km per uur dan is tevens een kenteken vereist voor de zitmaaier. Na registratie geldt er ook een verzekeringsplicht, vergelijkbaar met tractoren en andere voertuigen die nu onder de registratieplicht vallen.

Zitmaaier verzekeren?

Als je een zitmaaier bezit die smaller is dan 1,30 meter, is registratie bij het RDW niet vereist. Het is echter belangrijk te onthouden dat een zitmaaier zonder kenteken niet op de openbare weg mag rijden. Als je een ongeregistreerde zitmaaier uitsluitend voor je eigen gazon gebruikt, is verzekering volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) niet verplicht.

Indien jouw zitmaaier een kenteken heeft en je wilt ermee de weg op om bijvoorbeeld naar een andere tuin te rijden, dan is dit alleen toegestaan als de bestuurder minimaal 16 jaar oud is en de zitmaaier ten minste een WA-verzekering heeft.

Premie zitmaaier

Wat kost een zitmaaier verzekering?

Veenstra & de Jong Assurantiën heeft samen met Klaverblad Verzekeringen de wensen besproken die onze klanten hebben inzake de landbouwtrekkers en werktuigen. Zitmaaiers vallen hier ook onder. Een belangrijke wens is een lage premie. Immers gras maai je niet het hele jaar door en het WA risico valt ook mee. Wat niet meevalt is het diefstal risico. Gras en zitmaaiers worden geregeld gestolen. Belangrijk dus om de zitmaaier goed te stallen met goede sloten. Natuurlijk kun je bij ons ook het diefstal risico goed verzekeren. Is de zit / grasmaaier niet ouder dan 12 jaar dan kun je zelfs kiezen voor WA + Casco dekking.

Ook goed om te weten is dat schade veroorzaakt door de grasmaaier aan eigen gebouwen is meeverzekerd op deze verzekering.

Kan iedereen een zitmaaier verzekering afsluiten?

De zitmaaier verzekering die wij aanbieden is voor particulieren of eigen agrarisch gebruik. Een zitmaaier verzekeren kan vanaf een leeftijd van 18 jaar oud. Deze leeftijd geldt voor de verzekeringsnemer. Is het gebruik anders dan bijvoorbeeld het verzorgen van dieren, of het bezitten van een stukje grond, vraag ons dan om een offerte.

Wat is het eigen risico van de zitmaaier verzekering?

Aanrijdschade met de zitmaaier (zowel materiële schade als letsel) valt onder de WA dekking. Er is in dat geval geen eigen risico van toepassing. Als je de zitmaaier verzekert voor WA + Casco dekking, dan is schade aan de zitmaaier ook verzekerd. Er wordt dan € 100,- eigen risico ingehouden bij een schadeclaim.

Ik heb meerdere werktuigen, kunnen deze op één polis?

Er kunnen meerdere voertuigen op de polis. Ook als dit verschillende voertuigen zijn, zo kun je bijvoorbeeld  een mini graafmachine, een tractor en een zitmaaier, in één keer verzekeren  op het aanvraagformulier.

Home Zitmaaier verzekeren