Opzittenden verzekering

Opzittenden verzekering tractor

De ene noemt het een schadverzekering inzittenden en een ander noemt het een opzittenden verzekering. Deze laatste term wordt vaak gebruikt bij tractor en motorverzekeringen.

Een schade opzittenden verzekering vergoedt gevolgschade voor de bestuurder en de passagiers. Je hebt recht op vergoeding van schade als je op de tractor zit, maar ook bij het af- en uitstappen, tanken, onderweg tijdens een reparatie of als je andere medeweggebruikers helpt. Een opzittenden verzekering zorgt voor een snelle afhandeling van je schade. De verzekeraar kijkt niet naar wie aansprakelijk is bij een ongeval maar neemt de schade meteen in behandeling.

Kenmerken van de opzittende verzekering:

  • Snelle schadeafhandeling
  • Vergoed ook schade als het niet duidelijk is wie aansprakelijk is voor de schade
  • De verzekering vergoed veel kosten.

De verzekering voor opzittenden biedt een uitbetaling in de volgende gevallen:

Letselschade
De geestelijke en lichamelijke schade als gevolg van een ongeval.

Materiële schade
Materiële schade is schade die ontstaat aan spullen die je mee hebt op de tractor. Denk aan kapotte kleding, telefoon of radio.

Medische kosten
Doordat je letsel oploopt, kun je voor langere tijd extra kosten hebben, zoals fysiotherapie en huishoudelijke hulp.

Inkomstenverlies
Als één van de opzittende door opgelopen letsel niet meer (volledig) kan werken wordt het verschil van inkomen vergoed door de opzittendenverzekering.

Smartengeld
Smartengeld valt ook onder de dekking als er sprake is van emotionele of psychische schade zoals leed, pijn of verdriet.

Uitvaartkosten
Als iemand van de opzittende overlijdt ten gevolge van een ongeval dan vergoedt deze verzekering de kosten van de uitvaart. Het verzekerde bedrag is maximaal € 1.000.000,-

Schadeverzekerden inzittenden is mee te verzekeren voor € 42,- per jaar bij een oldtimer-, hobby– of een landbouwtractor. Als je deze dekking mee wilt verzekeren dan kun je dit op het aanvraagformulier aangeven.

Home Opzittenden verzekering